Dee Dee Sharp

Un puré de patates amb recepta copiada

De nom real, Dione LaRue, Dee Dee Sharp és una cantant nord-americana de soul i rhythm and blues nascuda a Filadèlfia, la ciutat més gran de l'estat de Pennsilvània.

Tot i que tocava el piano, la carrera de LaRue com a cantant s'inicia l'any 1958, amb tot just tretze anys, quan l'accident de trànsit que va patir la seva progenitora la va esperonar a buscar feina per poder ajudar a mantenir la seva família, mentre la mare es recuperava de les lesions sofertes.

L'any 1962, la cantant signa contracte amb el segell Cameo/Parkway Records i els productors discogràfics de la companyia rebategen a la jove amb el sobrenom artístic de Dee Dee Sharp. Va ser el duet que va fer amb Chubby Checker a la cançó "Slow twistin'" (una col.laboració no acreditada al disc original) el que li va proporcionar una sessió per a enregistrar en solitari "Mashed potato time" (temps de puré de patata), un reeixit tema associat amb un ball de l'època, una variant dels girs de peus i de maluc popularitzats a l'entorn del ritme del "twist".

Incorporada en el seu àlbum de debut, "It's mashed potato time" (és el temps del puré de patates), el tema principal d'aquest disc de llarga durada va representar el primer gran èxit de Dee Dee Sharp. Es tracta d'una divertida cançó que l'any 1962, als Estats Units, va assolir el número 1 de les llistes de rhythm and blues i el segon lloc de les Billboard Hot 100. El single, a més, va vendre més d’un milió de còpies, obtenint per aquesta fita, el guardó de disc d'or.

Dee Dee Sharp
Analitzant-la una mica, no cal esforçar-se gaire, el "Mashed potato time" de Dee Dee Sharp sembla ser un plagi, donat que recorda poderosament el tema "Please Mr. postman", la coneguda cançó del quartet vocal nord-americà The Marvelettes publicada amb força èxit l'any anterior i, posteriorment, versionada pel quartet de Liverpool, The Beatles.

Potser per aquesta raó, a la lletra de "Mashed potato time" s'esmenta obertament el títol de la cançó "Please Mr. postman" (si us plau, senyor carter), juntament amb "The lion sleeps tonight" (el lleó dorm aquesta nit) de The Tokens i "Dear Lady twist" (el twist de la benvolguda senyora) de Gary U.S. Bonds.