Taste

Excel.lent mostra d'un guitarrista extraordinari

Banda irlandesa de blues/rock creada l'any 1966 a Cork, un municipi ubicat a la costa sud-oest d'Irlanda. Un grup liderat pel talentós cantant, guitarrista i compositor Rory Gallagher i concebut en format trio. Una formació que es completava amb Eric Kitteringham al baix i Norman Damery a la bateria; substituïts ambdós al cap de poc temps per Richard "Charlie" McCracken i per John Wilson.

Instal.lats a Londres, Taste només va publicar, oficialment, dos àlbums d'estudi en els seus quatre anys de curta carrera artística. Un tercet que va gaudir de relatiu èxit a Europa i al Regne Unit i que, contràriament, va generar escassa atenció als Estats Units.

El mes d'abril de 1968, la banda debuta discogràficament amb un single que incorpora dues composicions de Gallagher: "Blister on the moon" (ampolla a la lluna) i "Born on the wrong side of town" (nascut al costat equivocat del temps). Un vinil que va tenir un bon acolliment al Regne Unit, circumstància que va permetre al trio accedir a destacats recintes musicals, com ara el Club Marquee de la capital londinenca.

L'incipient popularitat que van obtenir els va brindar, alhora, l'oportunitat de ser contractats per actuar de teloners de la banda britànica Cream en la gira de comiat que aquest cèlebre power trio va efectuar per terres britàniques el mes de novembre de 1968. L'any següent, Taste publica el seu primer àlbum d'estudi, un disc que porta el nom del grup.

Taste
A inicis de 1970, editen "On the boards" (als taulers), un àlbum que va obtenir uns notables resultats comercials assolint la posició 18 en la llista UK Albums Chart. Durant la gira promocional del disc, el grup viatja per primera vegada als Estats Units i actua de teloner del supergrup britànic Blind Faith.

El mes d'agost de 1970, formen part del cartell de la III edició del cèlebre Festival de l'Illa de Wight compartint escenari amb artistes de la talla de The Who o Jimi Hendrix. La seva aclamada actuació els obliga a fer cinc bisos. En aquell temps, però, les relacions entre els membres de la banda són molt inestables, motiu pel qual, Gallagher posa fi a la formació i inicia una reeixida carrera en solitari.