Louis Armstrong

Una píndola per a combatre el desànim

També conegut amb els sobrenoms de "Satchmo" i "Pops", Louis Daniel Armstrong va ser un dels grans músics de jazz del segle XX. També va ser un personatge carismàtic i un músic innovador. Excel.lent trompetista i cantant, gaudia d'una veu molt profunda, una veu fàcilment identificable. Un artista que va exercir una enorme influència en els músics de jazz de l'època, convertint l'esmentat gènere en un estil de música popular.

Louis Armstrong va néixer al multicultural municipi nord-americà de Nova Orleans, la ciutat més gran de l'estat meridional de Louisiana.

L'any 1964, Louis Armstrong edita el que seria un dels seus temes més populars: "Hello, Dolly", una cançó que li va proporcionar el seu primer número 1 a les llistes d'èxits dels Estats Units, desplaçant "Can't buy my love" (no puc comprar el meu amor) de The Beatles. Es tractava del tema principal de la banda sonora de la pel.lícula homònima "Hello, Dolly", un film musical dirigit per Gene Kelly i protagonitzat per la cantant Barbra Streisand i l'actor Walter Matthau.

Tres anys més tard, a la tardor de 1967, "Satchmo" publica "What a wonderful world" (quin món tant meravellós) una tendra balada escrita a l'uníson pel productor discogràfic Bob Thiele i el compositor George David Weiss, dos habituals creadors de temes de jazz. Una cançó composta amb la idea de ser un antídot al enrarit clima polític que en aquell període hi havia als Estats Units, un ambient agreujat, a més, per l'entorn, amb forta càrrega de conflictivitat racial.

En un primer moment, "What a wonderful world" va passar gairebé desapercebuda, transitant sense pena ni glòria per les cases de discos i les llistes d'èxits. Això va ser així perquè els directius de la discogràfica van invertir pocs recursos en la seva promoció, ja que no els va agradar el seu arranjament, doncs, volien un tema més alegre, una composició més animada.

Louis Armstrong
No obstant això, "What a wonderful world" es va convertir en un gran èxit, sobretot, al Regne Unit, lloc on va assolir la primera posició de les llistes de singles i on va vendre més d'un milió de còpies.

La lletra de "What a wonderful world" parla de la importància i el valor de les coses insignificants, aquells elements quotidians amb els quals ens topem cada dia i que no arribem a apreciar mai. L'optimisme impregna cadascun dels seus versos:

Veig arbres de roses verdes i vermelles.
Els veig florir per a mi i per a tu.
I penso: ¡Quin món tan meravellós!,...