Bellamy Brothers

Una altra fraternal parella de caire romàntic

Duet nord-americà d'estil pop i country creat l'any 1968 a Darby, un municipi situat a l'estat de Florida. Una formació integrada pels vocalistes David Milton Bellamy i el seu germà gran, Homer Howard Bellamy.

Una parella que, des de la seva infantesa, van obtenir inspiració de diverses fonts musicals, totes elles, al voltant seu, ja que el seu pare, formava part d'una banda local de western swing i la seva germana, era una component d'un grup de rock and roll. Malgrat no haver tingut una formació musical formal, els dos germans Bellamy van aprendre a tocar la guitarra, la mandolina i el banjo. David, a més, tocava l'acordió, el violí, l'orgue i el piano.

Les actuacions dels Bellamy Brothers com a tal, es van iniciar l'any 1966. Nou anys més tard, aconseguirien el seu primer contracte discogràfic. El seu primer single, incloïa com a tema principal "Nothin' heavy" (res pesat), un composició signada pels germans Bellamy que va obtenir una moderada repercussió comercial. Tot i això, "Nothin' heavy" prepararia el camí per a la seva posterior i reeixida carrera musical.

A proposta de Dennis St. John, bateria del conegut intèrpret i compositor nord-americà Neil Diamond, a la tardor de 1975, els germans Bellamy enregistren, amb el suport de la pròpia banda de Neil Diamond, el single "Let your love flow" (deixa fluir el teu amor), un poètic i tendre tema escrit pel "roadie" de Neil Diamond, Larry Williams. Una romàntica composició que, pel que sembla, el cantant novaiorquès havia rebutjat.

Bellamy Brothers
Publicada el mes de gener de 1976, "Let your love flow" va assolir la primera posició de les llistes Billboard Hot 100 dels Estats Units i va ser èxit internacional.

A finals de la dècada dels setanta, els Bellamy Brothers es van decantar exclusivament per la música country, estil on van obtenir un notable èxit en aquell període, classificant deu senzills números 1 i vint-i-cinc "top ten" a les llistes nord-americanes de country.

Només deixa fluir el teu amor
com un rierol de muntanya.
I deixa el teu amor créixer
amb el més petit dels teus somnis,...