Wallace Collection

Un somni bastant fugaç

Banda d'origen belga creada l'any 1968 a Brussel.les, la capital del Regne de Bèlgica. Constituïda en format de sextet, fou creada pel bateria Freddy Niueland i el guitarrista Sylvain Vanholm, un duo format per dos vocalistes que aviat es complementaria amb el teclista Marc Hérouet i el baixista Christian Janssens.

A la recerca d'un so característic, el grup va decidir conferir un toc clàssic al seu estil de música i per això, la banda es va concloure amb la incorporació del violinista Raymond Vincent i el violoncel.lista Jacques Namotte, dos destacats músics de l'Orquestra Nacional de Bèlgica. Completada la formació, la barreja de Pop, Jazz i Música Clàssica es convertiria en el segell distintiu dels Wallace Collection.

Al llarg de la seva curta carrera artística, Wallace Collection només va treure dos àlbums d'estudi. El primer, publicat l'any 1969, portava per títol "Laughing Cavalier" (cavaller somrient); l'altre elapé, comercialitzat l'any següent, es va editar sota el nom de "Serenade" (serenata).

Es tracta d'una banda catalogada com a "One Hit Wonder", és a dir, un grup d'un sol èxit, ja que l'any 1969, van aconseguir encapçalar les llistes d'èxits d'una vintena de països, una fita que no tornarien a repetir mai més. Va ser amb la seva recordada cançó, "Daydream" (somiar despert), un poètic tema de gènere pop/rock simfònic, editat l'any 1969 i compost per Vanholme i Vincent. La tornada de "Daydream", a més, està inspirada en la partitura musical del famós ballet "El Llac dels Cignes", una obra del compositor rus Pyotr Ilyich Tchaikovsky escrita l'any 1875.

Wallace Collection
"Daydream" va ser tot un èxit a l'Europa continental, tot i que la seva popularitat, no va arribar al Regne Unit, malgrat estar cantada en anglès, que la cançó estava editada per la discogràfica EMI i que s'havia enregistrat als estudis Abbey Road de Londres.

El vertiginós ascens a la fama dels Wallace Collection, sotmet la banda a una forta tensió i a una dura rutina de gires i actuacions a la televisió. Aquest fet comença a propiciar fatiga i esgotament. Si a tot això hi sumem els diferents orígens musicals dels seus components, la cosa es complica encara més. Per aquest motiu, l'any 1971, dos anys i mig després de la seva formació, el grup es dissol, posant fi a la seva aventura musical conjunta.