The Osmonds

La versió descolorida de The Jackson 5

Grup vocal nord-americà de caràcter familiar i d'estil soft rock. Una formació de llarga i variada carrera que va aconseguir l'èxit internacional en qualitat d'ídols musicals adolescents. Es calcula que al llarg de tota la seva carrera artística, el quintet ha venut més de cent milions de discos arreu del món. Un conjunt de contrastada habilitat instrumental i vocal creat a inicis dels anys seixanta a Ogden, la seva vila natal, un municipi ubicat a l'estat de Utah.

Constituïda inicialment en format de quartet i sota el nom de The Osmond Brothers, la primera formació de la banda estava integrada pels germans Alan, encarregat de la guitarra rítmica, Wayne, a la guitarra solista, Merrill, al baix i veu principal i Jay, a la bateria. Més tard, s'hi afegiria el germà petit de la família, Donny (Donald Clark) Osmond, component que es va fer càrrec dels teclats.

El 14 de novembre de 1970, The Osmonds publica en format single "One bad apple" (una poma podrida), un comercial tema d'estil pop signat pel compositor nord-americà George Jackson, que va escriure la partitura amb la idea d'oferir-la al cèlebre quintet nord-americà The Jackson 5.

Sembla ser que els Jackson 5 van estar a punt de gravar "One bad apple", una cançó que lligava perfectament amb el seu estil musical, però, finalment, el grup es van decantar per enregistrar "ABC", un dels seus primers "top ten".

The Osmonds
Número 1 a les llistes d'èxits dels Estats Units i del Canadà i amb més d'un milió de còpies venudes, el 4 de febrer de 1971, "One bad apple" va ser certificada "Disc d'Or" per part de la RIAA, l'associació que representa a la majoria de companyies discogràfiques dels Estats Units i la responsable de la certificació de vendes discogràfiques.

L'any 1972, durant tota una temporada, "One bad apple" es va fer servir com a tema principal del programa de dibuixos animats "The Osmonds", una sèrie juvenil emesa pel canal nord-americà de televisió ABC.

Una poma dolenta
no fa malbé tota la pila, noia...