Outlaws

The Florida Guitar Army

Banda nord-americana de rock creada l'any 1967 a Tampa, un municipi ubicat a la costa oest de l'estat de Florida. Després de diverses anades i vingudes de components, a principis de 1970, Outlaws es consolida amb el guitarrista i cantant Hughie Thomasson, el també guitarrista i cantant Henry Paul, un altre guitarrista, Billy Jones, el baixista Frank O'Keefe i el bateria Monte Yoho.

Amb una alineació integrada per tres guitarres solistes, guitarres que sovint interactuaven dualment, Outlaws desplegava, alhora, unes excel.lents harmonies vocals. La seva música ens trasllada plenament al sud dels Estats Units; rock del sud o "sureny", un estil amb fortes pinzellades country.

L'any 1974, al municipi de Columbia, la segona ciutat més poblada de l'estat de Carolina del Sud, els Outlaws fan de teloners de la cèlebre banda nord-americana, Lynyrd Skynyrd. Més tard, actuarien als concerts de cèlebres bandes de l'època com ara The Who, The Rolling Stones, Aerosmith, Queen o Black Sabbath.

L'any 1975, la banda comercialitza el seu àlbum de debut, l'homònim "Outlaws", un notable treball que va assolir la tretzena posició de les llistes Billboard Top 100 dels Estats Units i que va ser certificat "Disc d'or" en sobrepassar el milió de copies venudes. A l'últim tall del disc s'hi troba "Green grass and high tides" (herba verda i marees altes), un tema compost per Hughie Thomasson. Es tracta d'una de les peces més conegudes del grup.

Green grass and high tides
Amb unes excel.lents veus i farcida d'impressionants guitarres incendiàries en els seus quasi deu minuts d'extensió, "Green grass and high tides" té un final veritablement impressionant. Una cançó que en el seu temps, va rebre una àmplia difusió a les emissores de ràdio nord-americanes tot i que mai va sortir editada en format single.

Un versió de més de vint minuts de durada de "Green grass and high tides" es pot trobar a l'àlbum "Bring It back alive" (torna-ho. En viu), un doble elapé de Outlaws publicat l'any 1978 i enregistrat en directe durant la gira nord-americana que el quintet havia realitzat l'any anterior.