Olivia Newton-John

La banda sonora de qualsevol nit d'estiu

Coneguda també amb l'afectuós sobrenom de Livvy, Olivia Newton-John va ser una cantant de música pop i música country i alhora, actriu i activista en l'àmbit de la salut. Una artista anglo-australiana nascuda a Cambridge, el cèlebre municipi universitari anglès situat a uns vuitanta quilòmetres de Londres. Tot i això, a l'edat de cinc anys, juntament amb la seva família, la cantant anglesa va traslladar la seva residència a Austràlia.

Els inicis de la seva trajectòria artística es remunten a l'any 1963, quan Olivia Newton-John es va iniciar com a cantant apareixent a diversos programes musicals de la televisió australiana. Tres anys més tard, Olivia enregistra el seu primer senzill: "Till you say you’ll be mine" (fins que diguis que seràs meu).

L'any 1971, Olivia Newton-John publica el seu primer disc de llarga durada, "If not for you" (si no fos per tu), una combinació de música pop i estil country que es va arribar a comercialitzar als Estats Units i que va propiciar l'extracció de tres singles de moderat èxit. Dos anys després, la cantant australiana treu el seu segon àlbum, "Let me be there" (deixa'm ser-hi), un treball en el qual hi destaca la balada country del cantautor nord-americà, John Denver, "Take me home country roads" (porta'm a casa per les carreteres rurals).

L'any 1975, Olivia se'n va a viure als Estats Units. Allà, ràpidament, assoleix popularitat com a cantant. Al llarg de la seva exitosa carrera musical, els seus discos van aconseguir coronar en cinc ocasions el primer lloc de les llistes d'èxit dels Estats Units. També ha estat guanyadora de quatre premis Grammy i posseeix la medalla de l'Ordre de l'Imperi Britànic. En total, Olivia Newton-John va editar 28 àlbums i 71 singles, venent més de 100 milions de discos.

El pic de popularitat de Olivia Newton-John li va arribar l'any 1978. Va ser amb la publicació de la banda sonora original de la pel.licula "Grease", un romàntic film musical de temàtica juvenil que compta amb una excel.lent coreografia.

Olivia Newton-John
Es tracta d'una pel.licula protagonitzada per la pròpia Olivia Newton-John i John Travolta. El doble elapé de la seva banda sonora va despatxar prop de trenta milions de còpies a tot el món, un fet que l'ha convertit en un dels discos més venuts de tots els temps.

Des de la seva estrena, la música de "Grease" ha esdevingut tot un fenomen social. Una banda sonora en la que cal destacar, entre d'altres, els temes "You're the one that I want" (tu ets el que jo vull), "Summer nights" (nits d'estiu) i "Hopelessly devoted to you" (completament enamorada de tu), aquesta última, una balada country interpretada per Olivia Newton-John i nominada als premis Oscar en la categoria de "Millor cançó original".