Looking Glass

Una cambrera que, casualment, es deia Brandy

Grup nord-americà d'estil pop/rock creat a finals de 1969 a New Brunswick, un municipi situat a l'estat de Nova Jersey. Una banda integrada per Elliot Lurie (guitarra solista i veu cantant); Larry Gonsky (piano i veu cantant); Jeff Grob (bateria) i Pieter Sweval (baix i veu cantant), quatre exalumnes de Universitat de Rutgers de Nova York.

El seu tema "Brandy (You're a fine girl)" (Brandy, ets una bona noia), un agradable cançó escrita i cantada pel guitarrista de la formació, Elliot Lurie, formava part del seu àlbum de debut, un disc publicat el mes de juny de 1972. Editada en format single, el vinil va assolir la primera posició de les llistes Billboard Hot 100 dels Estats Units, va vendre més d'un milió de còpies i va ser el títol més popular del grup.

Es tracta d'un romàntic tema de gènere rock suau que relata la història d'un amor no correspost. Un idil.li frustrat entre una cambrera i un mariner fugaç. El text de "Brandy (You're a fine girl)", es narrat com si fos una pel.lícula.

La lletra explica que Brandy, una persona molt reservada, treballava de cambrera a la zona portuària d'un municipi que, diàriament, rebia centenars de vaixells mercants. Molts dels mariners que baixaven del barco i anaven a prendre un whisky al bar on servia la noia, intentaven seduir-la, però ella els ignorava a tots, doncs el seu cor enyorava a un mariner en particular, un xicot que la va deixar i que mai més es va tornar a acostar pel poble, ja que els seus principis eren que cap port podia ser la seva llar, doncs, la seva vida, la seva estimada i la seva dama,... era el mar.

Looking Glass
Sembla ser que a inicis de la dècada dels setanta, el gran èxit de "Brandy (You're a fine girl)" va provocar un augment del nombre de pares nord-americans que van posar a les seves filles el nom de Brandy.

Segons dades extretes de l'Oficina Censal dels Estats Units, l'any 1971, Brandy ocupava la posició 353 entre els noms escollits per a nom de pila femení; l'any 1972 es va situar en la posició 140 i l'any 1973, el primer any complet després publicar-se la cançó, el nom de Brandy es va ubicar al lloc 82.

Brandy porta una cadena trenada
feta amb la millor plata del nord d'Espanya.
Un medalló que porta el nom
de l'home que Brandy estimava,...