Kerouacs

El single més misteriós del pop espanyol del segle XX

Kerouacs, una banda d'estudi, sembla ser que d'origen francès, que mai es va presentar en societat i que mai va fer cap actuació. Mai vam conèixer la seva biografia, ni qui hi havia darrere el projecte ni el nom dels seus intèrprets. Tot i això, en la seva curta carrera, el grup va publicar dos discos de curta durada, un l'any 1969, un treball que va obtenir un gran èxit; l'altre, l'any 1971, un disc que va passar sense pena ni gloria.

No es coneixia la identitat del grup, però, l'any 1969, arreu del país, tothom taral.lejava la cançó "Isla de Wight" dels Kerouacs. Un autèntic hit, un himne hippie publicat en format single i que ocupava la cara principal del seu disc de debut. A l'altre cara del vinil hi figurava "Alsi ed Thgiw", la mateixa cançó, però editada al revés. No sabem si ho van fer per esnobisme o perquè en aquell moment no en tenien cap altre.

Es tracta d'una agradable i enganxosa balada pop cantada en castellà, una versió del tema francès "Wight is Wight. Una composició que aquell mateix any havia estat un gran èxit internacional en la veu del cantant i compositor gal Michel Delpech, el músic que la va escriure juntament amb el compositor i arranjador musical Roland Vincent.

Comercialitzada pel segell PopLandia a una velocitat vertiginosa, per no perdre l'oportunitat d'anar a remolc de l'èxit francès, "Wight is wight" es va convertir aquí en "Isla de Wight". Per dur-ho a terme, la discogràfica va contractar un grup de músics d'estudi, als quals va batejar amb el nom de Kerouacs, en referència al poeta Jack Kerouac, un dels progenitors del moviment "hippie" i va produir l'esmentat single. Un disc que va vendre més d'un milió de còpies.

Kerouacs
La cançó "Isla de Wight" feia referència al famós Festival de l'lla de Wight, un esdeveniment musical que aquell any s'havia celebrat del 29 al 31 d'agost al municipi anglès de Wootton. Es tractava de la segona edició del festival. Aquell any, com a cap de cartell, hi figurava ni més ni menys que Bob Dylan, el cantautor nord-americà que reapareixia al continent europeu desprès de diversos anys d'absència. Per això, a la contraportada del disc dels Kerouacs hi figurava la següent inscripció: "A l'illa anglesa de Wight, dos-cents mil espectadors per a Bob Dylan".

Wight is Wight, Dylan is Dylan.
Wight is Wight, ¡Viva Donovan!...