Betty Everett

La prova del cotó mai enganya

Cantant i pianista nord-americana de soul i rhythm and blues, nascuda a Greenwood, un municipi ubicat a l'estat de Mississipí. Artista precoç, a l'edat de nou anys, Betty Everett ja tocava el piano i cantava música gospel a l'església del seu poble natal.

A finals dels anys cinquanta i inicis del seixanta, Betty Everett va enregistrar diversos singles, uns discos editats per discogràfiques locals de Chicago, com ara, Cobra Records, C. J. Records o One-Derful, que van produir un parell d'èxits d'escassa repercussió. L'any 1962, Everett signa contracte amb el segell independent Vee-Jay Records, una discogràfica de vertiginós creixement que en aquella mateixa època, havia adquirit els drets d'alguns dels primers enregistraments dels Beatles.

El single de debut amb aquesta nova companyia, un disc publicat l'any 1963, contenia "By my side" (al meu costat) i "Prince of Players" (el Príncep dels jugadors), dos títols que no van obtenir gaire èxit. El seu segon treball discogràfic, però, una versió del blues "You're no good" (no ets bo) comercialitzat el mes de novembre d'aquell mateix any, va assolir la posició 51 de la llista Hot 100 dels Estats Units.

El seu següent treball, un nou single publicat l'any 1964, incloïa la enganxosa cançó "The Shoop Shoop song (It's in his kiss)" (la cançó del shop shop (està en el seu petó)), un tema que va constituir l'èxit més notori de la seva carrera en solitari. Un èxit que seria eclipsat, vint-i-sis anys més tard, per la versió de l'actriu i cantant californiana Cher. "The Shoop Shoop song (It's in his kiss)", en la veu d'Everett, va assolir la sisena posició de les llistes Billboard Hot 100 i va conquerir el primer lloc de les llistes d'èxits Cashbox R&B.

Betty Everett
La lletra de "The Shoop Shoop song" sosté que una de les formes més segures de saber si un home realment estima una dona és a través d'un petó. La intèrpret ens ho il.lustra explicant-nos que si bé es cert que hi ha diversos signes d'estima que un home pot transmetre a través dels ulls o del rostre, aquesta percepció pot ser enganyosa. Ella té la completa seguretat que a través d'un petó, un home no pot encobrir mai els seus sentiments.

Ell m'estima? Vull saber-ho.
Com puc saber si m'estima tant?
(Està en els seus ulls?)
Oh, no, seràs enganyada.
(Està en els seus sospirs?)
Oh, no, ell t'ho farà creure,...