Caravan

Una excel.lent representació del so Canterbury

Banda britànica creada l'any 1968 a Canterbury, un municipi anglès situat prop de Londres. Una formació musical integrada per Dave Sinclair, al capdavant dels teclats, el seu cosí, Richard Sinclair, al baix i veus, Pye Hastings a la guitarra i veus i Richard Coughlan a la bateria. Caravan va aconseguir l'èxit combinant el rock psicodèlic i el jazz; tot això, amb una indiscutible identitat pròpia.

Caravan va ser la primera banda anglesa que va signar contracte amb el segell nord-americà, Verve Records, una discogràfica que el mes d'octubre de 1968 els va publicar el seu primer disc, l'homònim "Caravan", un vinil que va gaudir de moderat èxit comercial. Al cap de poc temps, però, Verve Records va tancar al Regne Unit el seu apartat de música pop-rock, un fet que va obligar al quartet anglès a buscar nova companyia discogràfica.

El mes de setembre de 1970, amb "If I could do it all over again, I'd do it all over you" (si pogués fer-ho tot de nou, ho faria tot per tu), el seu segon àlbum d'estudi, Caravan va editar un dels discos fonamentals del "Canterbury sound", un moviment musical amb influències jazzístiques i amb una accentuada tendència envers la psicodèlia. Una corrent sorgida originalment al voltant de la ciutat de Canterbury durant el període comprès entre finals dels anys seixanta i principis dels setanta.

"If I could do it all over again, I'd do it all over you", incloïa vuit composicions pròpies d'estil jazz-rock, alguna d'aquestes, irradiant un so proper al folk anglès. En el vinil també s'hi poden trobar lletres sarcàstiques i provocadores, al millor estil de l'humor anglès, el títol de l'àlbum n'és un bon exemple. Un treball editat per la discogràfica Decca Records amb la col.laboració de Terry King, un productor anglès que posteriorment s'ocuparia de les tasques de representació del grup.

Caravan
El mes d'abril de 1971, Caravan publica "In the Land of grey and pink" (al país del gris i del rosa), el seu tercer àlbum i l'últim que la banda edita amb la formació original. Un treball que conjuga la saviesa instrumental i compositiva dels seus membres i que està farcit de melodies vocals de tendència pop combinades amb llargs passatges instrumentals.

"In the Land of grey and pink" consolida definitivament al grup. El tema que dóna nom a l'àlbum tanca la primera cara del disc. Es tracta d'una peça de tènue base acústica i que traspua un cert aire medieval. Un tema agradable i molt ben interpretat gràcies a la guitarra de Hastings i a la característica veu de Richard Sinclair.