Mina

La noia que es bronzejava amb la llum de la lluna

Cantant italiana d'estil pop/rock i de nom complert Anna Maria Mazzini. Una intèrpret que probablement va heretar l'apel.latiu de "Mina" del seu pare, Giacomo, a qui, familiarment, anomenaven "Mino". Una excel.lent vocalista que va néixer a Busto Arsizio, un municipi situat a la regió de Llombardia; tot i això, la artista va créixer a la ciutat llombarda de Cremona.

Mina està considerada una de les millors cantants italianes de tots els temps, una artista que ha dominat les llistes d'èxits d'Itàlia durant diverses dècades. Al llarg de la seva carrera, la cantant ha editat en disc més de 1000 cançons, dels quals, ha venut uns 76 milions d'exemplars.

La primera incursió de Mina al món de la música es va produir a l'estiu de 1958, a l'edat de 18 anys. El fet va esdevenir en una actuació que va fer a l'escenari de La Bussola, la sala de festes d'un balneari ubicat a la vila turística de Marina di Pietrasanta. El seu debut oficial, però, va tenir lloc el mes de setembre de 1958, actuant com a cantant solista del conjunt Happy Boys i sota el nom artístic de Mina Georgi.

Uns mesos més tard, mentre actuava amb els Happy Boys en una petita discoteca de la població de Casteldidone, Mina va conèixer a Davide Metalon, el capitost dels segells discogràfics Italdisc i Broadway que, impressionat per la qualitat vocal de la cantant, li va oferir la possibilitat de produir-li els seus primers treballs discogràfics.

Mina
Amb el sobrenom artístic de Baby Gate i acompanyada dels Happy Boys, Mina va editar diversos discos amb aquesta companyia. El primer d'ells contenia "Be-Bop-A-Lula" i "When" (quan), dos títols cantants en anglès.

El mes de març de 1960, Mina publica "Tintarella di luna" (bronzejat de lluna), el seu primer gran èxit internacional. Un animat twist que conté una lletra una pèl extravagant, ja que parla d'una noia que al vespre, s'estira a la teulada de casa seva per bronzejar-se.

Bronzejat de lluna,
bronzejat de color llet.
Tota la nit a la teulada,
a la teulada com els gats,...