Dion

Compte amb les corredisses d'aquesta noia

Dion Francis DiMucci, conegut simplement com a Dion, és un cantant i compositor d'ascendència italo-americana nascut al barri del Bronx, un del cinc districtes metropolitans en que es divideix la ciutat de Nova York.

L'any 1957, amb el nom compost de Dion and The Belmonts, el cantant novaiorquès publica el seu primer treball discogràfic. Un single produït per la companyia de nova creació Laurie Records que contenia, "I wonder why" (em pregunto perquè), un tema d'estil doo wop (du-duá) i "Teen angel" (àngel adolescent), una composició del propi Dion. "I wonder why" va assolir la vint-i-dosena posició de la llista d'èxits dels Estats Units.

Desprès d'editar tres singles més i el seu primer elapé, tots ells interpretats amb el trio vocal The Belmonts, el manager de Dion l'insta a iniciar una carrera en solitari. Al mateix temps, li aconsella que en tot cas, hauria d'enfocar el seu estil musical cap a un públic més adult. Després de pensar-ho breument, Dion accepta la proposta i, amistosament, se separa dels Belmonts.

A inicis de 1961, Dion comercialitza el seu primer àlbum en solitari, "Alone with Dion" (sol amb Dion). Més tard, el mes de setembre d'aquell mateix any, publica "Runaround Sue" (córrer al voltant de Sue), un altre tema signat pel propi cantat i pel compositor Ernie Maresca que va representar el seu primer gran èxit.

Es tracta d'una cançó d'ambient festiu en la qual hi destaca el seu omnipresent cor vocal, una cantarella interpretada aquesta vegada pel grup The Del-Satins que no es cansen de repetir: Hey, hey, wam-bi-le-le, le-re-je - eh,... "Runaround Sue" va assolir la primera posició de la llista Hot 100 dels Estats Units, a més, va gaudir de gran popularitat a tot el món i va despatxar més d'un milió de còpies, obtenint la certificació de disc d'or.

Dion
La lletra de la cançó, escrita pel mateix Dion, descriu la frustració d'un jove per l'actitud de la seva antiga novia, una noia que li agradava flirtejar amb tots els seus amics. En les seves estrofes, el noi adverteix als futurs pretendents seus que es mantinguin ben allunyats d'ella i que l'evitin a qualsevol preu, ja que la tal Sue, corre amb tots els nois que se li acosten i a part d'això, mai estableix cap relació seriosa amb cap d'ells.

"Runaround Sue", un clàssic absolut de la música pop de la dècada dels seixanta, ocupa la posició número 351 en la llista elaborada per l'acreditada revista musical nord-americana Rolling Stone que classifica "Les 500 millors cançons de tots els temps".