Fats Domino

L'autèntic pioner del rock and roll

Antoine Domino Jr., més conegut com a Fats Domino, va ser un cantant, compositor i pianista de rhytm and blues i rock and roll nascut a Nova Orleans, el vibrant municipi ubicat al sud-est de l'estat de Louisiana. Un artista àmpliament considerat com el pare original del rock and roll.

El seu currículum discogràfic és impressionant: fins a data d'avui ha venut més de 65 milions d'exemplars, compta amb 22 discos d'or, ha comercialitzat més de de 90 singles i ha editat uns 25 elapés. Durant la dècada del anys cinquanta i inicis dels anys seixanta, ha estat el cantant afroamericà que més discos ha venut.

A la precoç edat de sis anys, Fats Domino va aprendre a tocar el piano; més tard, començaria a fer actuacions en públic acompanyat de Billy Diamond, un baixista que va rebatejar al músic amb el sobrenom que el va acompanyar durant tota la seva vida: "Fats" (gras).

La seva veritable popularitat es va iniciar l'any 1949, quan tenia 21 anys. Va ser amb la publicació del single "The fat man" (l'home gras), un tema que el pianista va compondre juntament amb el productor i arranjador neo-orleanès Dave Bartholomew. "The fat man" està considerat un dels primers enregistraments de rock and roll. Als Estats Units, "The fat man" va vendre al voltant d'un milió de còpies. Només en quinze dies, a Nova Orleans, la ciutat natal de l'intèrpret, el disc va despatxar deu mil exemplars. Una bogeria, en tractar-se d'inicis dels anys cinquanta.

Fats Domino
Més tard, el mes de desembre de 1960, Fats Domino publica "My girl Josephine" (la meva xicota Josephine), un tema d'uns dos minuts de durada i una de les seves cançons més versionades. Es tracta d'una composició d'estructura bastant simple i interpretada amb ritme de boogie-woogie.

Signada altre vegada per la dupla Domino/Bartholomew, als Estats Units, "My girl Josephine" va assolir la setena posició de les llistes Billboard, dins l'apartat de rhythm and blues i es va col.locar en el catorzè lloc en les llistes de música pop.

Hola, Josephine, com estàs?
Et recordes de mi, nena?,...