The Applejacks

Un grup que al final, es va haver d'embarcar en un nou projecte

Sextet britànic de música pop format el mes de juliol de 1962 a Solihull, un municipi anglès situat molt a prop de Birmingham. Una banda inicialment integrada per Martin Baggott (guitarra solista), Philip Cash (guitarra rítmica), Megan Davies (al baix), Gerry Freeman (a la bateria), Don Gould (als teclats) i Al Jackson (veu cantant). Una formació bastant inusual per a l'època, ja que en aquell temps, pocs grups de música moderna podien presumir de comptar amb una noia baixista.

A finals de 1963, The Applejacks signa contracte amb la companyia Decca Records. El seu debut discogràfic es produeix el mes de febrer de 1964 amb la publicació de "Tell me when" (diguem quan), un reeixit tema pop que va arribar al top ten de la llistes de singles del Regne Unit i que va representar l'èxit més destacat de la seva carrera artística.

L'any 1964, després que el grup confraternitzés amb The Beatles durant els assajos d'una aparició televisiva del Fab Four, John Lennon i Paul McCartney van oferir als The Applejacks el tema propi "Like dreamers do" (com fan els somiadors), una cançó que el conjunt aprofitaria per incloure-la en el seu segon senzill, un vinil editat el mes de juny de 1964. Tot i la seva procedència, el disc no va passar de la vintena posició en les llistes d'èxits del Regne Unit.

Uns mesos més tard, els Applejacks es van discutir amb els directius de la seva discogràfica. La Decca volia que en el proper enregistrament de la banda s'inclogués una versió de "Chim Chim Cher-ee", l'enganxosa melodia extreta de la banda sonora de la pel.licula musical Mary Poppins, un tema molt comercial que no agradava gens al grup. Tot i que s'havia anunciat la seva producció, el disc mai es va arribar a editar.

The Applejacks
L'any 1965, els Applejacks van continuar publicant singles, produccions que, malgrat la qualitat de les seves més que correctes interpretacions, cap d'elles va aconseguir gaudir d'àmplia repercussió comercial, un fet que va provocar el distanciament de la banda de les emissores de ràdio i dels programes de televisió i, al mateix temps, el seu retorn a les actuacions en sales de festa i concerts.

Des de mitjans de 1966 i fins a finals dels anys seixanta, The Applejacks es va establir com a banda resident de la naviliera britànica Cunard Line. Un conjunt que sovint prestava els seus serveis a bord d'emblemàtics transatlàntics, com ara, el RMS Queen Mary, el RMS Queen Elizabeth o el Queen Elizabeth 2.