Pinkerton's Assorted Colours

Un conjunt que va aportar molt de colorit en aquella època

Quintet britànic originari de Rugby, un municipi anglès de reminiscències esportives ubicat al comtat de Warwickshire. Una banda creada el mes de novembre de 1965 que desenvolupava una barreja de folk i pop i que en les seves actuacions, fent gala del seu nom, sempre es presentava d'alt l'escenari lluint elegant vestimenta multicolor.

La seva formació inicial estava integrada per Samuel "Pinkerton" Kempe, (autoarpa i veu cantant), Tony Newman (guitarra rítmica i veu cantant), David Holland (a la bateria), Barrie Bernard (al baix) i Tom Long (guitarra solista).

Pinkerton's Assorted Colours, en comparació amb altres bandes de l'època de similar estil, exhibia un característic so molt particular. Aquesta singularitat provenia de l'ús de l'autoarpa, un instrument similar a una arpa corrent però, de mida més petita i amb caixa de ressonància, com les guitarres acústiques. En aquest cas, a més, sonava amplificada. A pesar del seu nom, l'autoarpa no és realment un arpa, sinó un derivat de la cítara.

L'any 1965, amb el seu primer treball discogràfic, els Pinkerton's Assorted Colours aconsegueix entrar al top ten de la llista de singles del Regne Unit. Es tracta d'un disc editat per la discogràfica DECCA que incloïa el tema "Mirror, Mirror" (mirall, mirall), una agradable composició de caire romàntic escrita i interpretada pel membre de la banda Tony Newman.

Pinkerton's Assorted Colours
Desprès de publicar dos singles més, tots dos datats l'any 1966, la formació escurça el seu nom, eliminant el terme "assortits" que acompanya la paraula "colors" i es passen a dir, "Pinkerton's Colours". L'any següent, motivat per l'escassa acollida del seu últim single "Mum and Dad" (mare i pare), Pinkerton's Colors es converteix, simplement, en Pinkerton's.

Finalment, l'any 1970, la banda Pinkerton's es transforma en Flying Machine.

Mirall, mirall, a la paret,
¿qui es la mes maca de totes?
I al mirall puc veure
la teva cara bonica,...