Freddie and The Dreamers

Una banda que complia al peu de la lletra la seva funció: la d'entretenir

Divertit quintet britànic de música pop creat el mes de març de 1962 a la ciutat anglesa de Manchester. La formació original de la banda estava composta pel vocalista Freddie Garrity, el guitarra rítmic Roy Crewdson, el guitarra solista Derek Quinn, el baixista Peter Birrell i el bateria Bernie Dwyer. Tot i que se'ls va emmarcar dins el fenomen Merseybeat, un estil musical originari de la ciutat de Liverpool i els seus voltants, el grup era originari de Manchester.

El seu enfocament artístic, al contrari del que feien la majoria dels seus coetanis, estava simbolitzat per la comicitat escènica del conjunt en general i per la del seu líder vocal, Freddie Garrity, en particular. Cal destacar també, els esbojarrats números de ball que feia el grup en les seves actuacions en directe.

Després de foguejar-se actuant a un munt de locals de Manchester; també a diversos clubs d'Hamburg, Freddie and The Dreamers van aconseguir signar un contracte discogràfic amb EMI Records, la companyia que l'any 1963 els va editar el seu primer senzill, "If you gotta make a fool of somebody" (si has de fer el ximple amb algú), una cançó que va aconseguir la tercera posició de les llistes d'èxits del Regne Unit.

L'any 1963, la popularitat de Freddie and the Dreamers a la Gran Bretanya era bastant considerable, una fama avalada per les múltiples aparicions que feien a la televisió i per la seva participació en quatre produccions cinematogràfiques. En totes elles, l'aspecte còmic de la banda no parava d'accentuar-se.

El mes d'agost de 1963, la banda publica en format single "I'm Telling You Now" (ara t'estic dient) una agradable cançó de temàtica romàntica composta pel cantant Freddie Garrity, juntament amb el compositor Mitch Murray. Un tema que va assolir la segona posició de la llista de singles del Regne Unit, convertint-se en el títol més popular de la banda.

Freddie and The Dreamers
Dos anys més tard, el mes d'abril de 1965, aprofitant-se de la invasió de conjunts britànics, la filial de la discogràfica Capitol, Tower Records, va reeditar "I'm telling you now" als Estats Units, un disc que va conquerir la primera posició de la llista Billboard Hot 100 i que també va ser gran èxit al Canadà.

Freddie and the Dreamers va ser el primer grup de Manchester que va situar una cançó seva al capdamunt de les llistes d'èxits dels Estats Units.

T'ho estic dient ara.
T'ho estic dient ara mateix.
Em quedaré molts dies
ara que estic enamorat de tu,...