Gloria Jones

Ni amb tu ni sense tu, el típic amor tòxic

Cantant i compositora nord-americana de música soul nascuda a Cincinnati, un municipi de l'estat d'Ohio. Als set anys, però, amb la seva família, la cantant es va mudar a Los Angeles. Cal destacar també el fet que Gloria Jones va ser la parella sentimental del vocalista Marc Bolan, el líder de la banda londinenca de glam rock T. Rex, un músic tràgicament mort a l'edat de 29 anys, víctima d'accident de tràfic.

Als catorze anys Gloria Jones va formar part d'un destacat grup de gospel conegut amb el nom de The Cogic Singers, una formació vocal integrada per membres de l'Església de Déu en Crist (COGIC). Amb aquest grup, en el que també hi participava el teclista texà, Billy Preston, la cantant s'hi va estar quatre anys i amb ells va enregistrar l'àlbum "It's a Blessing" (ets una benedicció).

Sota el nom de LaVerne Ware, Gloria Jones també va treballar de compositora per a la companyia discogràfica Motown Records, segell on la cantant va escriure temes per a cèlebres artistes de l'època com ara, The Supremes, Marvin Gaye, Diana Ross, Gladys Knight and the Pips, The Commodores, The Four Tops o The Jackson 5.

L'any 1965, de la mà del compositor i productor discogràfic Ed Cobb, Gloria Jones publica el single "Heartbeat Part 1 i Part 2", el seu primer treball en solitari. Un disc amb dues composicions de Cobb que va resultar bastant exitós, el que va permetre a Jones sortir de gira pels Estats Units i participar en diversos programes de televisió.

Uns mesos més tard, com a cara "B" de "My bad boy's comin' home" (el meu xicot dolent torna a casa), Jones comercialitza la primera versió del tema "Tainted Love" (amor contaminat). Un single enregistrat l'any anterior amb dos temes també de Ed Cobb que, a nivell comercial, van passar bastant desapercebuts.

Gloria Jones
L'any 1976, Gloria Jones va reeditar "Tainted Love". Un tema que va incloure a "Vixen", el seu tercer àlbum d'estudi. Malauradament, aquesta nova versió, que es la que podeu escoltar en aquest bloc, tampoc va despertar gaire entusiasme.

Finalment, cinc anys més tard, "Tainted Love" va assolir la fama internacional. Va ser amb l'adaptació que en va fer el grup britànic Soft Cell. Un duo techno-pop que la va versionar en clau electrònica, substituint els instruments musicals de la versió original per un sintetitzador i una caixa de ritmes.

Una vegada vaig córrer cap a tu,
Ara, fujo de tu,...