Johnny Tillotson

Una tendra font d'inspiració

Cantautor nord-americà de música pop/rock nascut a Jacksonville, un municipi situat al nord-est de l'estat de Florida. Un artista que va gaudir la seva època més memorable a principis de la dècada dels seixanta, període en el qual, va situar nou èxits al top-ten de les llistes Billboard dels Estats Units. Un músic que ha demostrat, sobradament, l'habilitat d'adaptar-se a diferents estils musicals com ara el pop/rock o la música country, mantenint sempre intacta la seva la popularitat.

El seu primer treball discogràfic, un single editat l'any 1958 pel segell independent Cadence Records, no va tenir, inicialment, gaire d'èxit, tot i que, va gaudir de certa repercussió. L'esmentat disc incloïa un rock’n’roll, "Well I'll be your man" (bé, seré el teu home) i un tema romàntic, "Dreamy eyes" (ulls somiadors), dues composicions del propi Tillotson que van servir per a mostrar les característiques del seu estil.

Més tard, el mes de setembre de 1960 i inclosa en el seu sisè single, Johnny Tillotson edita "Poetry In motion" (poesia en moviment), una agradable balada de caire romàntic que descriu la sensació d'estar enamorat i que va ser un èxit instantani. "Poetry In motion" va assolir el segon lloc de les llistes d'èxits Billboard Hot 100 dels Estats Units i va conquerir la primera posició de la llista de singles del Regne Unit. Una cançó versionada arreu de món per nombrosos artistes, entre ells, cal esmentar l'encertada adaptació que en va fer el Dúo Dinámico.

Escrita pels compositors nord-americans Paul Kaufman i Mike Anthony. Segons declaracions dels propis músics, sembla ser que la inspiració de "Poetry In motion" els va venir de contemplar cada tarda com passava per la vorera exterior del edifici on treballaven, una filera de noies que es dirigien cap a una escola que és trobava a prop.

Johnny Tillotson
Un dia, observant les joves, un dels dos autors va exclamar: "Això es poesia en moviment". Amb aquesta frase en van tenir prou per posar fil a l'agulla i començar a escriure la cançó.

Al llarg de la seva carrera, una trajectòria artística que ha durat més de cinquanta anys, Johnny Tillotson ha venut més de deu milions de discos, ha comercialitat un total de setze àlbums originals i més de cinquanta singles. Un cantant que està considerat internacionalment un dels 100 millors artistes discogràfics de l'era del rock.

Quan veig a la meva xicota,
¿Què veig?:
Poesia..., poesia en moviment,...