The Nashville Teens

La carretera que conduïa a la tabaquera

Banda britànica de rock creada l'any 1962 a Weybridge, un municipi anglès situat a uns trenta quilòmetres de Londres. Concebuda en format de sextet, la formació original del grup estava coliderada pels cantants Arthur Sharp i Ray Phillips, dos vocalistes secundats per Peter Shannon al baix, John Hawken als teclats, Mick Dunford a la guitarra solista i Dave Maine a la bateria.

Una formació musical que, com era habitual, es va iniciar en el món de l'espectacle foguejant-se als locals de la zona i que, ràpidament, va adquirir un notori reconeixement públic per les seves potents i enèrgiques actuacions en directe.

El mes d'abril de 1964, mentre actuaven a Hamburg (Alemanya), The Nashville Teens va ser reclutada per a exercir de banda de suport del cantant i pianista nord-americà, Jerry Lee Lewis per a l'enregistrament del seu àlbum "Live at the Star Club, Hamburg", un excel.lent elapé gravat en directe. Un mes més tard, el grup va proporcionar suport musical al cantant nord-americà de rockabilly Carl Perkins en la producció del seu aclamat single "Big bad Blues" (molt dolent blues).

Els Nashville Teens també van acompanyar al cantant i guitarrista nord-americà Chuck Berry en la gira que aquest va fer per terres britàniques. Un d'aquests concerts va comptar amb la presència del cèlebre productor britànic Mickie Most, la mateixa persona que a finals de juny de 1964, va produir el single de debut de la banda, un disc encapçalat per "Tobacco road" (carretera del tabac) que va assolir la sisena posició de les llistes de singles del Regne Unit i el catorzè lloc de la llista Billboard Hot 100 dels Estats Units.

The Nashville Teens
Originalment escrita i publicada l'any 1960, amb un ritme més suau, pel cantautor nord-americà John Dee Loudermilk, la dolguda lletra de "Tobacco road" no és gens autobiogràfica, tot i que l'autor va créixer a Durham, el municipi de Carolina del Nord on s'ubicava Tobacco road.

La ironia va fer que l'èxit d'aquesta la cançó se l'adjudiqués un conjunt britànic que mai havia estat a Durham i que, no havent trepitjat mai l'estat de Tennessee, es diguessin The Nashville Teens.

Jo vaig néixer en un abocador.
La mare va morir
i el meu pare es va emborratxar,...