The Fourmost

Uns altres artistes que van comptar amb el recolzament de The Beatles

Banda britànica de música pop creada a la ciutat de Liverpool, el popular municipi anglès ubicat al comtat de Merseyside. Fundada el mes de setembre de 1957 pels músics Brian O'Hara (guitarra solista i cantant) i Joey Bower (guitarra rítmica i cantant) sota el nom de The Two Jays. El mes de setembre de 1959, s'afegeix a la banda el baixista Billy Hatton i el bateria Brian Redman (substituït més tard per Dave Lovelady) i es passen a dir The Four Jays.

L'1 de març de 1961, tres setmanes desprès que hi debutessin The Beatles, The Four Jays actua al Cavern Club de Liverpool. El novembre d'aquell mateix any, s'incorpora a la formació el cantant i guitarra rítmic Mike Millward, un guitarrista que ocupa el lloc de Joey Bowe que abandona la banda, segons pròpies paraules, per a cassar-se i formar una família. Finalment, el mes d'octubre de 1962, el grup canvia novament el seu nom, passant-se a dir, definitivament, The Fourmost.

En aquell període, Brian Epstein, representant, entre d'altres conjunts, dels Beatles, s'ofereix a representar al grup. En aquell moment, diversos components de la banda tenien feina fixa i remunerada, per exemple, Brian O'Hara treballava de comptable en una empresa, motiu pel qual, els integrants de la formació rebutgen l'oferta, preferint continuar sent músics a temps parcial.

A mitjans de 1963, Brian Epstein havia conduït els Beatles a l'estrellat i aquesta vegada, quan reitera a The Fourmost el seu oferiment de gestió, aquests accepten la proposta de forma immediata. El 30 de juny d'aquell mateix any, els Formoust signen contracte de representació amb Brian Epstein, un fet que els permet concertar una sessió d'audició amb el productor discogràfic George Martin als Abbey Road Studios de Londres.

The Formoust
Amb Epstein com a representant, The Fourmost va tenir accés, a títol de cessió, a les primeres composicions del tàndem Lennon/McCartney. Els seus dos primers discos incloïen sengles temes de John Lennon.

El primer d'ells, editat el mes d'agost de 1963, incorporava "Hello little girl" (hola nena). En el segon disc, publicat tres mesos més tard, hi apareixia "I'm in love" (estic enamorat).

L'èxit més notable de The Fourmost però, va ser "A little loving" (una mica d'amor), una composició del nord-americà Russ Alquist, comercialitzada el mes de juliol de 1964, que va arribar a la sisena posició de les llistes d'èxits del Regne Unit.