Viola Wills

La diva de la discoteca

Coneguda pel nom artístic de Viola Wills, Viola Mae Wilkerson va ser una cantant i compositora nord-americana d'estil pop, soul i música "disco" nascuda a Watts, un barri de la ciutat californiana de Los Angeles. Casada durant la seva adolescència, abans de complir els vint-i-un anys, Viola Wills ja era mare de sis fills.

La seva carrera artística es va iniciar a mitjans de la dècada dels anys seixanta i treballant com a vocalista de sessió, un fet esdevingut de la mà del seu descobridor, el compositor texà i cantant de peculiar veu, Barry White. En aquell període, Barry White treballava de productor i cerca talents del segell discogràfic Bronco Records.

Entre els anys 1966 i 1967, la cantant californiana va publicar quatre singles, tots quatre editats per l'esmentada companyia discogràfica. Vuit temes signats i produïts per Barry White. El primer vinil, un disc que incloïa "Lost without the love of my guy" (perdut sense l'amor del meu xicot) i "I got love" (tinc amor) va ser l'únic disc que va obtenir certa repercussió mediàtica, tot i que, circumscrita a l'àmbit de Los Angeles i al seu entorn.

L'any 1974, Viola Wills va ser contractada com a corista del conegut cantant anglès Joe Cocker per a la seva gira europea, unint-se al seu quartet de vocalistes, un grup conegut amb el nom artístic de The Sanctified Sisters. Mentre estava al Regne Unit, la cantant va signar contracte amb la discogràfica britànica Goodear Records. A través d'aquest segell, la cantant va editar "Soft Centers" (centres tous), el seu primer àlbum en solitari.

Viola Wills
Es tracta d'un disc compost per 10 temes originals de la pròpia Viola Wills i enregistrat a Londres. Un elapé produït amb el recolzament dels membres de la banda de Joe Cocker.

L'any 1979, Viola Wills va gaudir del seu èxit més destacat. Va ser amb el tema "Gonna get along without you now" (ara m'espavilaré sense tu), una versió "disco" d'una cançó publicada l'any 1956 pel duo femení, Patience and Prudence, un duet format per dues germanes adolescents de 14 i 11 anys.

"Gonna get along without you now" va esdevenir un èxit internacional, convertint-se aquell any en una de les cançons més ballades a les pistes de ball de tot el món.