Jean-François Michael

Un altre idil·li estiuenc que arriba a la seva fi

De nom real Yves Roze, Jean-François Michael és un cantant, directiu i productor discogràfic nascut a Fontenay-sous-Bois, un municipi francès proper a la ciutat de París i que forma part de la regió d'Illa de França.

Des de molt jove, Jean-François va mostrar talent i un gran interès per la música, per això, ja en la seva adolescència, va decidir dedicar-se al món de l'espectacle. A inicis dels anys seixanta i amb el seu veritable nom, Yves Roze, Jean-François Michael va començar a fer actuacions en petits clubs i cabarets de París, buscant fer-se un nom dins dels entorns artístics.

Entre els anys 1965 i el 1967, Yves Roze va publicar cinc singles, tots ells editats pel segell discogràfic Polydor Records. L'any 1968, amb la seva carrera artística un pèl estancada, Eddy Barclay (Édouard Ruault), el capitost de la discogràfica francesa Barclay Records li ofereix el càrrec de director artístic de l'esmentada companyia discogràfica, càrrec que el cantant accepta encantat.

L'any 1969, Alain Boublil i Michel Hursel (aquest últim amb el pseudònim de Michel Berger), li cedeixen una cançó musicada per Raymond Leannot i que van escriure expressament per a ell; el seu nom, "Adieu jolie Candy". Un títol que, creuen, podria ajudar-lo a rellançar la seva carrera com a intèrpret. Publicada en format single i ara ja sota el nom artístic de Jean-François Michael (aleshores estaven de moda els noms compostos), "Adieu jolie Candy" es va convertir en un gran èxit a mitja Europa. El senzill va vendre més d'un milió de còpies.

Jean-François Michael
Es tracta d'una balada romàntica que descriu un comiat amorós, el d'un jove que a l'aeroport de París-Orly, s'acomiada de la seva estimada, una turista anglesa que es diu Candy i que retorna al seu país. Tot i això, el noi reté a la seva memòria els bons records viscuts amb ella i, de tot cor, l'hi desitja que sigui molt feliç.

A l'estat espanyol, interpretada en castellà pel propi Jean-François Michael, la turista britànica protagonista de la història, es trobava a l'aeroport mallorquí de Sont Santjoan esperant el vol que la retornaria a Anglaterra.

Adeu bonica Candy,
ets a Orly, on finalitzen les
teves vacances a París,...