Rupert Holmes

Una parella cansada de la seva apàtica vida conjugal

Nom artístic de David Goldstein, un versàtil cantant, compositor i productor musical anglo/nord-americà nascut a Northwich, un municipi anglès ubicat al comptat de Cheshire; tot i què, de molt petit, juntament amb la seva família, David es va traslladar a viure als Estats Units. Es tracta d'un cantautor reconegut pels seus temes de pop suau; també per les seves habilitats per narrar històries, unes històries encaixades acertadament en els textos de les seves cançons.

Als setze anys, Rupert Holmes s'integra a la banda The Buoys, un quintet nord-americà d'estil pop/rock que l'any 1971, aconseguiria certa fama amb el single "Timothy", una tema compost i interpretat per Holmes que va arribar al Top 40 de les llistes d'èxits dels Estats Units.

Després de deixar The Buoys, Rupert Holmes inicia la seva carrera en solitari. El seu àlbum de debut, "Widescreen" (pantalla ampla), un elapé publicat l'any 1974, inclou excel.lents temes com ara, "Terminal" o "Our national pastime" (el nostre passatemps nacional). No obstant això, el seu èxit més sonat va arribar a finals de 1979 amb "Escape (the pina colada song)" (escapada, la cançó de la pinya colada), un altre composició seva que va assolir la primera posició de les llistes d'èxits dels Estats Units.

Extreta en format single del seu cinquè àlbum d'estudi, "Partners in crime" (còmplices d'un crim), un treball publicat el mes de setembre de 1979, la lletra de "Escape (the pina colada song)" parla d'una persona que en l'aspecte afectiu, està cansat de la seva relació conjugal, una relació que s'ha tornat rutinària i per això, interiorment, desitja gaudir de més diversitat.

Rupert Holmes
Un dia, l'home llegeix un anunci en un diari que li crida l'atenció. Es tracta d'una dona que busca un home que, entre altres requisits, li ha d'agradar la pinya colada. Intrigat, contesta a la peticionària oferint-se per a una trobada. La sorpresa ve quan descobreix que la persona sol.licitant és la seva actual parella.

La cançó finalitza amb una nota optimista, descobrint l'home, en aquest acostament, que a la seva dona li agrada la pinya colada i adonant-se, els dos, que tenen més coses en comú que discrepàncies que els separen.

Estava cansat de la meva dona.
Vam estar junts molt de temps.
Es com un disc ratllat
d'una cançó preferida,...