Hipnòtica i suggestiva banda britànica de música folk d'arrels cèltiques creada l'any 1965 a Edimburg, la capital de la nació d'Escòcia. Un grup reconegut pel seu eclèctic estil musical i per l'experimental enfocament de la música folk. Els seus membres originals van ser Robin Williamson i Clive Palmer. Més tard se'ls hi uniria el cantautor i multi-instrumentista Mike Heron.
Una formació que comptava amb bastants seguidors, especialment entre els membres de la contracultura britànica. També se'ls considera pioners del folk psicodèlic i de la "world music" (música universal o global), per haver integrat en les seves cançons formes i instruments de la música tradicional de tot el món.
Un dia, en finalitzar un dels seus concerts, se'ls va acostar el productor musical nord-americà establert al Regne Unit, Joe Boyd i se'ls va oferir com a representant. Sota la seva producció, el mes de juny de 1966, la banda edita el seu elapé de debut, l'homònim "The Incredible String Band", un vinil que mostrava l'enfocament musical del grup i que incloïa destacats temes com ara, "Maybe someday" (potser algun dia), "How happy I am" (que feliç que soc) o "Good as gone" (ja està acabat).
Poc temps després de la publicació de l'àlbum, Clive Palmer abandona el grup i se'n va a viure a l'Afganistan, on s'inicia en la pràctica de la música oriental. Així, el seu segon elapé, "The 5000 spirits or the layers of the onion" (els 5000 esperits o les capes de la ceba), un treball comercialitzat el mes de juliol de 1967 i que conté ressonàncies orientals, el grup es presenta en format de duo. "The 5000 spirits or the layers of the onion" lluïa una portada molt psicodèlica, una il.lustració dissenyada per Simon Douwe Posthuma i Marijke Koger, una cèlebre parella neerlandesa d'artistes visuals coneguts com The Fool. La caràtula mostrava un hermafrodita en el qual, els seus dos sexes, harmonitzaven amb la llum i la foscor.
L'esmentat elapé està considerat un dels treballs més influents de The Incredible String Band. En aquest disc, la banda folk incorpora una àmplia gamma d'instruments musicals: guitarres, flautes, sitars i diversos aparells de percussió de tot el món. Un àlbum en el qual hi destaca "Painting box" (caixa de pintura), un tema de Mike Heron.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada