Foreigner

Això sí que es pixar fora de test

Banda nord-americana creada l'any 1976 a Nova York, la ciutat més poblada dels Estats Units. La formació original de Foreigner estava integrada per Mick Jones a la guitarra solista, també al piano i fent veus i secundat per Lou Gramm, el cantant solista; Al Greenwood als teclats; Ed Gagliardi al baix; Dennis Elliott a la bateria i Ian McDonald a la guitarra rítmica, als teclats i al saxo. Un grup que destaca per les seves enganxoses melodies, les seves emotives balades i el seu característic i distintiu so.

Una formació batejada amb el nom de Foreigner (estranger) pel fet que Jones, McDonald i Elliot eren britànics i, d'altra banda, Gramm, Greenwood i Gagliardi, tenien nacionalitat nord-americana. Foreigner ha venut més de 80 milions de discos a tot el món i està considerada un dels puntals de l'estil musical AOR (Rock Orientat a la gent Adulta).

Un conjunt que va obtenir un èxit immediat amb el seu àlbum de debut, l'homònim "Foreigner". Un elapé comercialitzat el mes de març de 1977 que contenia diversos èxits, entre ells, "Feels like the first time" (se sent com la primera vegada), "Cold as ice" (fred com el gel) o "Long way from home" (un llarg camí des de casa). El disc va despatxar més de 4 milions d'unitats només als Estats Units.

El mes de juliol de 1978, el sextet novaiorquès llança el seu segon àlbum d'estudi, "Double vision" (visió doble), un treball que incloïa un grapat de temes que van tenir molt bona acollida, com ara, "Hot blooded" (sang calenta) i la cançó que dona títol al disc "Double vision". El vinil va tornar a proporcionar èxit al grup, superant els registres de vendes del seu anterior treball, ja que va col.locar 7 milions de còpies.

Foreigner
El seu tercer elapé, "Head games" (jocs mentals), editat el mes de setembre de 1979, va ser definit com el seu treball més elaborat. Un disc que incorporava els destacats èxits "Dirty White Boy" o la homònima "Head games". Tot i això, l'àlbum no es va vendre tant bé com els seus dos discos anteriors, en part, degut a la seva controvertida portada.

Una portada què mostrava a una jove, la model i actriu Lisanne Falk que, en primera instància, sembla que estigui asseguda en un urinari, enxampada esborrant amb paper higiènic unes inscripcions fetes a la paret d'un lavabo d'homes. Una imatge poc comercial que va fer que algunes emissores de radio dels Estats Units, no s'afegissin a la promoció del disc.