Humble Pie

Automedicació per a tractar les ferides emocionals

Potent conjunt britànic creat l'any 1969 a Moreton, un municipi anglès ubicat al comtat d'Essex. Un grup etiquetat per la premsa del Regne Unit amb el qualificatiu de supergrup. Liderat pels excel.lents cantants i guitarristes Steve Marriott (ex-Small Faces) i Peter Frampton (ex-The Herd), la seva formació es completava amb el baixista Greg Ridley (ex-Spooky Tooth) i amb el bateria Jerry Shirley (ex-The Apostolic Intervention).

Una banda que destacava per l'encertada fusió de diversos gèneres musicals, com ara el rock i el blues. Humble Pie està considerada una de les formacions pioneres del rock dur. Com a exemple, esmentar el fet que l'any 1969, el discjòquei i periodista anglès de la BBC, John Peel, va presentar oficialment Humble Pie com la primera banda "heavy metal" del planeta. Això sí, no feia referència al seu estil musical, sinó al nivell de volum emprat en les seves enèrgiques actuacions en directe.

L'any 1969, la banda signa contracte amb el segell discogràfic Immediate Records. Amb aquesta companyia, el grup edita el seu àlbum de debut, "As safe as yesterday Is" (tan segur com ahir), un elapé que va aconseguir situar-se al setzè lloc de les llistes d'exits del Regne Unit. En una ressenya publicada per la cèlebre revista musical Rolling Stone, "As safe as yesterday Is" va ser un dels primers discos a ser definit amb el terme "heavy metal".

El mes de novembre del 1971, Humble Pie publica "Performance - Rockin' the Fillmore" (actuació rock al Fillmore), un doble àlbum enregistrat en directe i que incloïa un tema propi i sis versions d'altres autors. Set temes extrets de la seva actuació en viu a la mítica sala novaiorquesa de concerts Fillmore East. Un esdeveniment celebrat els dies 28 i 29 de maig de 1971.

Humble Pie
Tancant el disc, el segon elapé conté el tema "I don't need no doctor" (no necessito cap metge), una cançó que es va convertir en l'èxit més destacat del grup. És tracta d'un tema escrit per Nick Ashford, Valerie Simpson i Jo Armstead. El text de la cançó proclama que el seu protagonista no necessita cap metge per aconseguir el que vol, especialment dins del context d'una relació amorosa.

"Performance - Rockin' the Fillmore" va ser l'últim treball en el qual, un pot gaudir de Steve Marriot i Peter Framptom tocant junts ja que, motivat per les tensions internes i les lluites personals, finalitzada la producció del doble disc i abans del seu llançament, Peter Framptom va decidir abandonar la formació.