Iron Maiden

Un tema inicialment descartat per ser poc "heavy"

Banda britànica d'estil heavy metal formada oficialment el dia de Nadal de 1975 a Leyton, un barri del municipi londinenc de Waltham Forest. Després de diversos canvis en la seva formació inicial, el grup es va consolidar amb el lideratge Steve Harris, el baixista i principal compositor de la banda; el vocalista Paul Di'Anno; els guitarristes Dave Murray i Dennis Stratton i el bateria Clive Burr.

Es tracta d'una banda reconeguda mundialment pel seu distintiu so i per les seves aclamades actuacions en viu. Al llarg de la seva carrera, el quintet ha venut més de 100 milions d'àlbums a tot el món. Pedra angular del gènere, també ha influenciat a nombroses bandes de heavy metal. La música de Iron Maiden, a més, es caracteritza per les seves èpiques lletres, uns relats que aborden temes que van des de la història i la mitologia fins a la ciència ficció i la literatura.

El disc de debut de Iron Maiden va sortir publicat sota el nom de "The Soundhouse Tapes" (la cinta casolana). Editat el 9 de novembre de 1979 en format EP, el vinil conté "Iron Maiden", "Invasion" i "Prowler", tres cançons signades per Steve Harris i extretes d'una cinta de demostració produïda i finançada pels propis membres del grup i enregistrada en una sola sessió, el dia 31 de desembre de 1978 als Spaceward Studios de Cambridge.

Malgrat que diverses cadenes de distribució van mostrar interès per a l'adquisició de còpies, la banda només en va voler distribuir 5.000. A més, el disc només es podia adquirir a través de sol.licitud feta per correu. Tot i això, gràcies al famós boca-orella, els 5.000 exemplars es van esgotar en poques setmanes i, per això, avui dia, el disc és un cotitzat objecte per als col.leccionistes de discos que, en subhastes online, han arribat a oferir fins a 2.000 euros per una còpia.

En la producció de la "demo", també es va enregistrar "Strange world" (paraula estranya) un curiós tema que, per diversos motius no va aparèixer a l'esmentat primer disc de la banda.

Iron Maiden
A diferència de la majoria de cançons de Iron Maiden, cançons de ritme enèrgic i carregades d'intensos riffs de guitarra, "Strange world" és un tema tranquil i melòdic. Un altre composició de Steve Harris que transmet sensació de benestar. Podeu escoltar-la al reproductor del blog.

Durant els seus gairebé cinquanta anys de trajectòria musical, Iron Maiden ha estat gràficament identificada per la seva mascota, una figura anomenada Eddie the Head. Imatge que apareix en la majoria de portades dels seus discos. Amos i senyors del marxandatge, en qualsevol concert de heavy metal que es preï, hi veureu desfilar desenes assistents amb samarretes de Iron Maiden.