The First Edition

Crònica en directe d'un viatge psicotròpic

Banda nord-americana d'estil pop/rock formada l'any 1967 a la ciutat californiana de Los Ángeles. Anomenada fins l'any 1970, Kenny Rogers and The First Edition, la formació original estava liderada pel cantant i músic texà Kenny Rogers i es complementava amb Mike Setze a la guitarra i veus; Ferry Williams també guitarra i veus; Thalia Camacho al baix i Mickey Jones a la bateria.

Tot i que el cantautor Kenny Rogers és més conegut per la seva posterior carrera com a intèrpret de música country, el seu període amb The First Edition va comportar una etapa molt important dins la seva carrera i en l'aspecte personal.

La producció musical de The First Edition no es va limitar mai a un sol gènere. El quintet angelí, amb un so força característic, fusionava elements de pop/rock, country i pop psicodèlic. Aquesta diversificació musical, els va permetre atraure una àmplia audiència.

El mes d'octubre de 1967, la banda publica en format single "Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)", un tema batejat amb un títol de difícil traducció, ja que es tracta d'una expressió col.loquial nord-americana que, més o menys, significa: "Vaig entrar de sobte per veure en quina condició estava". Una cançó d'estil pop psicodèlic extreta del seu àlbum de debut, que va arribar a les llistes Billboard Hot 100 dels Estats Units, assolint la meritòria cinquena posició i convertint-se en èxit comercial i en tot un símbol de l'era psicodèlica.

The First Edition
La lletra de la cançó descriu la experiència d'una persona que es troba en un lamentable estat de confusió i alteració, una situació segurament esdevinguda després de la ingesta de substàncies psicotròpiques. La frase "Just dropped In" suggereix que aquest individu, va entrar en algun lloc de forma inesperada o casual. Acte seguit, es posa a narrar les sensacions experimentades. Es tracta d'una cançó que il.lustra perfectament la psicodèlia i la cultura dels anys seixanta.

A mitjans de la dècada dels setanta, Kenny Rogers va decidir centrar-se en la seva carrera com a cantant solista. Una trajectòria que el convertiria en un dels artistes més icònics de la música country. Un fet que va propiciar que a inicis de 1976, el grup es dissolgués.