La Bionda

Un repartiment força just

Duo musical italià creat l'any 1973 a Milà, la capital econòmica i industrial d'Itàlia. Un grup format pels germans Carmelo i Michelangelo La Bionda. Originaris del municipi sicilià de Ramacca, a molt curta edat, els La Bionda es van traslladar a Milà, municipi on, en l'etapa adulta, els dos germans s'establirien com a compositors. Pioners a Itàlia de la música "disco", La Bionda van ser un dels creadors del subgènere musical conegut a nivell internacional, amb l'apel.latiu de "Italo disc".

El mes de desembre de 1972, sota el nom de Fratelli Bionda, s.r.l. (germans Bionda, S.R.L.), el duet publica el seu primer àlbum, un disc autoproduït per ells mateixos i que barrejava diversos estils, majoritàriament acústics i de folk/pop, uns gèneres molt allunyats del que, anys més tard, els proporcionaria la fama i l'èxit internacional.

Instal.lats a Munic, els La Bionda comencen a editar discos sota el nom de D.D. Sound (abreviatura de Disc Delivery Sound o So Destinat a Discoteques), un segell que utilitzarien durant tota la seva carrera discogràfica posterior. Els seus dos primers singles, tots dos editats l'any 1977, "Disco Bass" i "Burning Love" (amor ardent), dos vinils amb temes instrumentals de ritme contagiós, aviat es convertirien en èxits mundials.

El mes d'octubre de 1978, amb el seu veritable cognom, La Bionda publica l'àlbum homònim "La Bionda". Un disc de llarga durada que incloïa l'èxit planetari, "One for You, One for Me" (un per a tu, un per a mi). Es tracta d'un himne de la música "disco", una cançó que combina elements de música pop, de funk i de música electrònica.

Clàssica del gènere, "One for You, One for Me" alberga molta música i poques paraules. A finals de la dècada dels setanta, la cançó sonava, un dia si i l'altre també, als equips de música de les discoteques de quasi tot el món.

La Bionda
Amb una melodia enganxosa que convida al ball i a la diversió, una lletra intranscendent i una tornada fàcil de recordar, "One for You, one for Me", amb les veus dels germans La Bionda, la col.laboració del músic anglès Richard Palmer-James (membre fundador del grup britànic Supertramp) i amb la seva excel.lent producció musical, va encapçalar les llistes d'èxits de la majoria de països del continent europeu. "One for You, one for Me" també va triomfar a bona part d'Amèrica Llatina.

A banda del seu treball vocal i instrumental com a duo, els germans La Bionda també van destacar en la industria musical com a productors i com a compositors.