Kincade

Un grup inventat però, amb tres paternitats

Banda anglesa formada artificialment l'any 1972. Un grup de música pop creat a corre-cuita desprès de la reeixida publicació en format single del tema "Dreams are Ten a Penny (Jenny, Jenny)" (els somnis valen deu cèntims), una cançó composta per l'exmembre del grup The Ivy League, John Carter, ara músic d'estudi i productor discogràfic, juntament amb la seva esposa, Gillian Shakespeare, responsable de la lletra.

Un treball discogràfic publicat l'any 1972 i atribuït a la banda Kincade, una formació musical que en el moment de la distribució del disc, encara no existia. Un tema creat a l'estudi de gravació on l'esmentat John Carter interpretava totes les veus i es feia càrrec de la guitarra. "Dreams are Ten a Penny" va ser editada pel segell independent Penny Farthing Records i, tot i que el disc no va tenir gaire èxit al Regne Unit, va assolir la segona posició de les llistes d'èxits d'Alemanya i va despatxar més d'un milió de còpies.

Amb la cançó també a les llistes d'èxits d'Austràlia, Escandinàvia i els Països Baixos i motivat pel fet que John Carter, en aquell temps, no estava interessat a sortir de gira com a artista, la discogràfica va haver de crear un grup per a promocionar el disc. Per això, va reclutar al cantant i guitarrista britànic John Knowles, vocalista en aquell moment de la banda Cassidy perquè es fes passar pel líder de la suposada banda Kincade.

Desprès de concedir entrevistes a vàries publicacions musicals i de sortir a diverses televisions europees, John Knowles, motivat per la repercussió mediàtica obtinguda en el paper de líder virtual de Kincade, es va canviar el nom. A partir de llavors es diria, John Kincade, un fet que va rellançar la seva carrera, ara com a cantant solista.

Mentrestant, John Carter va continuar publicant composicions pròpies sota el nom de Kincade, cançons que desprès interpretaven en playback un trio format per tres guitarristes anglesos: els germans Paul i Nigel Griggs, ex-membres de banda de rock progressiu Octopus i Rick Williams.

Kinkade
Per embolicar més la troca, John Kincade, va publicar en alemany la seva pròpia versió de "Dreams Are Ten A Penny" i l'any 1973, sota el nom de la banda Kincade i sota el nom del cantant solista John Kincade es van editar dos singles amb la mateixa versió de "Shine on me woman" (il.lumina'm, dona), una nova producció de John Carter.

"Dreams are Ten a Penny" es una expressió que ve a indicar que els somnis, en el sentit que es tracta de desitjos, són pensaments interns molt comuns i, sovint, no tenen cap valor efectiu. La lletra parla de l'experiència habitual de tenir un munt de somnis i d'aspiracions i amb el pas del temps, adonar-se que no sempre s'aconsegueixen tot els desitjos.