White Plains

Una noia encantadora

Banda britànica d'estil pop/rock comercial creada l'any 1969 a Londres. Originalment coneguda amb el nom de The Flower Pot Men, l'esmentat conjunt d'estètica psicodèlica es va transformar a White Plains després de que diversos dels seus membres abandonessin la formació. Originalment, White Plains estava integrada per Tony Burrows (veu cantant), Roger Hills (bateria), Pete Nelson (guitarra i veus), Robin Shaw (baix i veus) i Ricky Wolff (teclats, guitarra i veus).

L'èxit comercial més destacat de White Plains el van assolir amb "My baby loves lovin'" (a la meva xicota li encanta estimar), un tema que apareixia en el seu single de debut. Es tracta d'una cançó escrita i produïda per la prolífica parella de compositors formada per Roger Cook i Roger Greenaway. Una cançó que es caracteritza per les seves excel.lents harmonies vocals i pel seu estil, alegre i enganxós. "My baby loves lovin'" personifica a la perfecció les tendències musicals de la música pop de finals de la dècada dels seixanta.

Enregistrada als estudis de la discogràfica Decca Records i aprofitant les festes de Nadal, "My baby loves lovin'" va sortir publicada el dia 2 de gener de 1970. En poc temps, la cançó va arribar al "top ten" de diverses llistes d'èxits internacionals. Entre elles, les llistes del Regne Unit i les llistes d'èxits dels Estats Units.

En relació a "My baby loves lovin'", durant molt de temps, va haver-hi un debat sobre qui va ser la persona que va entonar la veu principal. En principi, es donava per fer que la veu era la del vocalista de la banda, Tony Burrows, malgrat això, posteriorment es va descobrir que la veu solista, era en realitat, la del teclista de la banda, Ricky Wolff. La feina de Tony Burrows es va limitar a fer cors i a doblar la veu principal de Wolff.

White Plains
Una controvèrsia provocada per la manca de disponibilitat de Ricky Wolff, en aquell periode, per a la promoció del single.

Motivat per aquest fet, seria el cantant i instrumentista Roger Greenaway, el productor i, al mateix temps, un dels compositors de la cançó, qui assumiria el rol de cantant solista i qui apareixeria com a tal en tots els actes promocionals i en totes les actuacions del grup a la televisió.

A la meva noia li encanta estimar.
A la meva noia li encanta l'amor.
Ella té el que cal,
I sap com utilitzar-ho,...