George Thorogood and The Destroyers

Un tarambana desterrat a la caseta del gos

Banda de rock i blues liderada pel guitarrista i cantant nord-americà George Thorogood, un music nascut a Wilmington, la ciutat més gran de l'estat de Delaware. Amb els Delaware Destroyers (sovint anomenats simplement "The Destroyers"), Thorogood ha editat més de 20 elapés, dos d'aquests, han estat certificats "Disc de platí" i altres sis, certificats "Disc d'or". Fins a data d'avui, la formació ha venut més de 15 milions de discos a tot el món.

Thorogood va iniciar la seva carrera artística cantant i tocant la guitarra com a músic de carrer. L'any 1973, amb el seu amic d'escola, Jeff Simon a la bateria; Ron "Roadblock" Smith a la rítmica i Billy Blough al baix, va formar el quartet The Delaware Destroyers. En els seus inicis, el conjunt interpretava versions de blues/rock d'alguns dels grans clàssics: Chuck Berry, Elmore James, John Lee Hooker, Bo Diddley...

L'any 1977, el grup signa contracte amb el segell discogràfic Rounder Records i publica el seu àlbum debut, l'homònim, "George Thorogood and The Destroyers". En aquest disc, ja hi apareixen temes compostos pel propi George Thorogood com ara, "Homesick Boy" (nen nostàlgic) o "Delaware Slide" (diapositiva de Delaware), juntament amb habituals covers d'estàndards del blues i del blues/rock. En aquest vinil també hi va tenir cabuda "John Hardy", un tema tradicional folk.

El seu segon treball discogràfic, comercialitzat l'any 1978, va representar un punt d'inflexió per a George Thorogood and The Destroyers. En aquest disc, la formació incorpora al saxofonista Hank "Hurricane" Carter. L'excel.lent versió del clàssic de Hank Williams "Move It On Over" (mou-te), l'irònic rock que dona títol al vinil, va gaudir de gran difusió a tota la xarxa d'emissores de radio. Als Estats Units, "Move It on over" va conquerir la trenta-tresena posició de la llista d'Àlbums pop.

George Thorogood and The Destroyers
La lletra de "Move It On Over" narra la història d'un home que, en arribar a les tantes de la matinada al seu domicili, se n'adona que la seva dona ha canviat el pany de la porta i que el fa fora de casa. La constant repetició de la frase "mou-te", confirma el propòsit.

Poc desprès, l'infortunat marit, es troba instal.lat a l'ajustada caseta de gos; un lloc on, al costat de l'animal, gairebé no hi cap.

La sarcàstica cançó utilitza un llenguatge surrealista per a plasmar la situació en que es troba el personatge en aquell moment. És a dir, allotjat en una petita estança canina i sentint-se com es troben els desemparats gossos acollits en una gossera.