Mountain

Un dels temes amb esquellot més emblemàtics de tots els temps

Banda nord-americana de hard rock i blues rock formada l'any 1969 a Long Island, l'illa més gran de l'àrea metropolitana de Nova York. En els seus inicis, el grup estava format pel cantant i guitarrista Leslie West (Weinstein); el baixista, vocalista i productor discogràfic Felix Pappalardi; el teclista Steve Knight i el bateria Norman D. Smart (reemplaçat al cap de poc temps per Corky Laing).

Una formació que combinava el talent musical del baixista Felix Pappalardi amb el del guitarrista Leslie West. Tots dos, a més, excel.lents vocalistes.

La popularitat del quintet es va accentuar desprès de la seva participació al cèlebre Festival de Woodstock. Un concert on el 16 d'agost de 1969, en la segona jornada del festival, van obrir la seva actuació amb el tema "Blood Of The Sun" (sang del sol), una cançó composta per West i Pappalardi i amb lletra de la dona d'aquest últim; la mateixa persona que s'ocuparia de dissenyar les portades dels discos de la banda i la que, catorze anys més tard, acabaria amb la vida del baixista, desprès de disparar-li un tret al coll.

Com a avançament del seu primer àlbum, anomenat "Climbing!" (escalada), el mes de febrer de 1970, Mountain publica en format single "Mississipí Queen" (la reina de Mississipí), una de les seves cançons més populars. Un tema acreditat a West, Pappalardi, Laing i al lletrista David Rea que va obtenir un notable èxit comercial, assolint la posició 21 de les llistes Billboard Hot 100 dels Estats Units. Al mateix temps, l'elapé "Climbing!" comercialitzat el mes següent, va despatxar més de mig milió de còpies, obtenint la certificació de "Disc d'or".

Mountain
"Mississipí Queen" destaca pel distintiu i poderós riff de guitarra de Leslie West. Un enèrgic punteig que es repeteix al llarg de tota la cançó i que ha esdevingut un dels més reconeixibles de la història del rock.

D'acord amb la revista nord-americana "Guitar Word", publicació especialitzada en el món de la música rock, "Mississippí Queen" apareix en la posició número 10 en la llista que classifica els "50 riffs més heavy de tots els temps".

La seva introducció també s'ha samplejat milers de vegades. Es a dir, s'ha utilitzat legalment per a la creació de noves composicions. Sobretot dels gèneres Hit-hop, House i música electrònica.